הכפר סבאית מפריז

למי: זוג+ 2 ילדים / גודל: 100 מ"ר / איפה: כפר סבא

אל הדירה הזו נקראנו כדי לערוך שיפוץ מקיף ויסודי, לאחר מגורי המשפחה בה לא מעט שנים. בני הזוג החליטו במקום מעבר לדירה אחרת, לשפץ ולתכנן את הדירה שאהבו בגלל כל מיני סיבות, כרצונם ובהתאמה מוחלטת לכל הדרישות והצרכים שלהם כמשפחה. מצב כזה, מאפשר לנו לטרוף את הקלפים מחדש, ולהתייחס לדירה כאל מעטפת שהולכת לקבל אליה תכנון חדש ומיוחד, כזה שינצל כל מטר רבוע בדירה לטובת שיפור חיי הדיירים בה.

הדירה – כ100 מ"ר, 4 חדרים ומרפסת, הייתה מיושנת, וברובה לא נוחה לשימוש, עם מטבח לא גדול, פינת אוכל לא פונקציונלית, חדר שינה הורים עם חדר ארונות ורחצה קטנים ולא נוחים, וחוסר במקומות אחסון שכל כך נחוצים בדירת 4 חדרים למשפחה של 4 נפשות.

התהליך כלל תכנון ועיצוב מחדש, שיפוץ יסודי של כל הדירה כולל המרפסת, החלפת תשתיות חשמל ואינסטלציה, תכנון מחיצות פנים מחדש וחלוקת חלל עדכנית ונכונה, מטבח חדש, חדרי רחצה חדשים, עבודות נגרות והלבשה מלאה.

המשפחה קיבלה דירה מנוצלת עד לס"מ האחרון שבה, עם תכנון חדר רחצה ושרותים לשימוש הילדים בשילוב דלתות הזזה הפונות למסדרון עם ארון אחסון גדול לכל הדירה. חדר הורים מרווח, עם ארון קיר גדול שבמרכזו כניסה לחדר רחצה מפנק ומעוצב. המטבח הועבר למיקומו החדש במקום אחד מחדרי השינה בדירה, וכך נוצר חלל ציבורי גדול, מרווח ופתוח ונוח לפתיחת פינת האוכל בזמן האירוח. אזור הכניסה קיבל נגרות של ארון כניסה בתכנון מדויק לצרכי הדיירים, כדי להקל על הכניסה לבית ולמנוע בלאגן כשלכל דבר יש את המקום היעודי שלו.

הסגנון העיצובי משלב בתוכו אלמנטים שלוקחים את הדירה לטיול ברחבי פריז, עם קרניזים וריהוט במראה וינטג', אל מול קווים יותר מודרניים ונקיים.

צילום: גדי יוסף

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email